Photo Imagine

Stjärtmesar

Posted in Fåglar, Foto, Sandemar, Vår by photoimagine on maj 18, 2012

ute på Sandemar

_

_

_

_

_

_

_

_

_

_

_

_

_

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jenny Mo said, on maj 18, 2012 at 23:37

  Åh så fina!!! 🙂
  Men du, hur står det till egentligen? Varit så tyst i din blogg, varit lite orolig. Hoppas allt är bra?
  Ps. Har flyttat men kan inte kommentera på WP utan att vara inloggad då min mail går till wp-kontot, maila om du inte hittar 🙂

 2. Miklos said, on maj 18, 2012 at 23:41

  Underbara bilder! Välkommen tillbaka 🙂 som Jenny säger så blev man lite orolig att det hänt något. Ha det så gott där ute 🙂

 3. photoimagine said, on maj 23, 2012 at 22:51

  Tack för omtanken, Jenny och Miklos!
  Allt är bra med mig, bara lite vanlig semester från bloggandet och har under tiden bl a ägnat mig åt genealogi och släktforskning.
  I morgon bär det av till Västergötland.
  Önskar er en trevligt pingsthelg 🙂

 4. madonnan said, on juni 2, 2012 at 8:36

  Ser att du varit i farten med fotandet, så vackra bilder!

  Hoppas allt är bra och att du får lite sol på dig i sommar 🙂

 5. Info said, on juni 4, 2012 at 15:43

  För länge sen bevistade jag ett föredrag av Sten Bergman, där han illustrerade ett föredrag om bl.a. stjärtmesar med foton (projicerade på vita duken) som helt liknande dina. Med den skillnaden, förstås, att de var i svartvitt. – För kännedom: I nedanstående lilla sammanfattning inför nationaldagen hittar du en länk till din blogg:

  SVERIGES NATIONALDAG (6/6)

  erhöll stegvis sin nuvarande status under åren 1983–2005 som en efterfrågad ersättning för den tidigare Svenska flaggans dag, vilken firats oavbrutet sedan 1916. Anledningen var närmast, att man inom Sjupartiet och den svenska journalistkåren allt mer började uppfatta den svenska fanan som en nazistsymbol.

  I skolsammanhang infördes till och med förbud mot kläder med blågula flaggor: ”Men nu säger Stålhagsskolan ifrån – tröjor med kränkande symboler är förbjudna.” – Se bild och artikel:

  http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/5240/1/52/

  Sveriges nationaldag är numera den dag, då tusentals ”nya svenskar” från avlägsna länder varje år hedras med ståtliga ceremonier i Stockholms stadshus, då afrikanska trumorkestrar intar Skansen och kurdiska och afghanska danstrupper får visa upp sig i diverse svenska småstäder. Ungdom Mot Rasism demonstrerar med röda och svarta fanor.

  Klicka på skärmdumpen:

  http://petterssons.bloggsida.se/2011/06/02

  Eventuellt håller EU-minister, demokratiminister och konsumentminister Birgitta Ohlsson återigen tal över sitt älsklingstema ”Avskaffa Sverige”:

  https://photoimagine.wordpress.com/2010/02/06/avskaffa-sverige/
  http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/birgitta-ohlsson-utsedd-till-varldsledare-5955951-artikel.aspx

  ELISABET HÖGLUND/AFTONBLADET 4/6 2012: AVSKAFFA NATIONALSÅNGEN!

  TV-kändisen Elisabet Höglund tror sig vara djärv och originell, när hon den 4/6 hånar Sveriges gamla historia och vill avskaffa Sveriges nationalsång, ”Du gamla, du fria”. Men många före henne har gjort detsamma efter 68-vänsterns tid.

  Alltnog, ord som hon särskilt vänder sig mot i den 168 år gamla sångens första två verser (Dybecks ursprungliga) är: ”Du tronar på minnen från fornstora dar / då ärat ditt namn flög över jorden.” Ord som Höglund associerar till ”brutal kolonialism”, ”imperialism”, ”kolonialförtryck”. (Hon glömde nämna Breivik. Och Hitl-r.)

  Höglund önskar sig en modern, svensk nationalsång – en sådan där t.ex. ord som Zlatan och Lorine Zineb Noka Talhaoui (Loreen) ingår. – Själv föreslår jag Alfvén/Ossian Nilssons ”Sveriges flagga” (1916): ”Flamma stolt mot dunkla skyar / likt en glimt av sommarens sol”:

  SVENSKA FLAGGANS DAG I STOCKHOLM 1953

  Här finns en liten film från det gamla firandet 1953 av Svenska flaggan, då inte en illaluktande skamtrasa utan kallad ”Sveriges frihetssymbol”:

  Filmen kan vara värd att titta på innan den censureras av YouTube. Varning: Svenska folkdräkter (från 07:20) och herrar och damer utan blåjeans förekommer.

  Snart finns inte heller Sveriges nationaldag kvar. Snart är den svenska autogenociden fullbordad. Och snart är de som iscensatte densamma också borta och döda.

 6. Syster Kanini said, on juli 5, 2012 at 20:57

  Fantastiska bilder!! 🙂

  Förutom att de är gulliga till utseendet verkar de också ha ett gulligt sätt. Jag har läst att de lever tätt ihop i familjegrupper och om någon blivit av med sina ungar hjälper den till att mata någon annans ungar.

  En sån där liten gullig stjärtmes kan tydligen bli tio år.

 7. Antonia said, on november 14, 2012 at 9:01

  Vilken lycka att kunna få dem här bilderna. Man blir så glad att se dem.

 8. Anneli - A'la Foto said, on januari 7, 2013 at 16:20

  Fantastiska bilder! Och så sött de sitter uppradade tätt tillsammans! Lyckans du som fått vara med om detta! :O)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: