Photo Imagine

Imamer flyttar fram sina positioner

Posted in Foto, Islam, Terrorism by photoimagine on december 15, 2010

Det förefaller som makthavarna i det här landet står paralyserade på grund av självmordsbombningen i helgen. Den ofrånkomliga insikten att det faktiskt finns uttalade hot om ytterligare terrorattentat mot Sverige har gjort ledande politiker till synes försvagade, frånvända och kraftlösa.

I stället för att träda fram och med tydlig stämma klargöra att man ska göra allt som står till buds för att skydda landet Sverige (även om analys och utredning inte är klar) med dess befolkning från terrorister, skickar man fram imamer i alla tänkbara mediala sammanhang som ger sin syn på saken. Dessa präster vill av förståeliga skäl skydda sina muslimska intressen och bedyra sin avsky mot självmordsbombare, men deras budskap kanske inte är vad flertalet av det svenska folket vill höra just nu.

Nu är ett ypperligt tillfälle för regering och de folkvalda att visa var man står i förhållande till medborgarna – till de i det här landet som lagt sin röst på politiker vars ofrånkomliga skyldighet det är att försvara vårt land från terrorism och mota bort dom som inte vill oss väl.

Visserligen har du Reinfeldt låtit oss förstå att det inte finns varken svenskar eller svenskhet och då kan man undra, vad är då din roll och vem är du? Är du månne imamen Hassan Moussa eller är han ditt språkrör som skriver på SvD och Newsmill:

Misslyckad integration, ökade spänningar på grund av Sverigedemokraterna och hatläror utgör en grogrund för extremism och våld i Sverige. Nu är det sanningens stund. Erkänn imamernas roll för svensk säkerhet, revidera integrationspolitiken och stärk föräldrarskapet.

Nu är sanningens stund en möjlighet att övervinna bitterheten i vad som hänt och tända ett ljus i det dunkla mörkret i stället för att förbanna det. Utifrån den religiösa ställning som jag har och som möjliggör för mig att ha en fördjupad kännedom och kunskap om den muslimska minoriteten och som är fri från alla politiska och föreningsmässiga beräkningar, vill jag påbjuda följande:

[…]

erkännandet av Imamens status och banbrytande roll för att ur ett religiöst perspektiv bevara landets säkerhet och stabilitet och den positiva integrationen, och motverka all form av diskriminering, hat och terrorism.

Med all respekt, men för min egen del är jag inte betjänt av några religiösa eller politiska riktlinjer vare sig de kommer från en imam eller allah.

Min tro och mina värderingar har sina djupaste rötter i den svenska myllan – ända upp i trädkronan som susar för vinden, långt ovan molnen…

(Eftersom jag inte hade någon bild på Hassan Moussa, så blev det på imamen Abd al Haqq Kielan fd Leif Karlsson)

~~~~~~

Ulf Nilssons artikel i Expressen

Uppdatering: SvD


Annonser

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Danne said, on december 15, 2010 at 8:42

  Jo, jag läste det. Vilket kräkmedel…

 2. Andreas said, on december 15, 2010 at 12:16

  Problemet är att imamerna har rätt enligt Islam att ljuga för att skydda tron:
  http://www.thereligionofpeace.com/Quran/011-taqiyya.htm

 3. Rickard said, on december 15, 2010 at 16:30

  Skrev ett blogginlägg om hur islamiseringen av Sverige går till. http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/uffe-har-ratt.html


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: