Photo Imagine

Den ljusa sidan

Posted in Bilder, Foto, Israel, Photography by photoimagine on november 25, 2010

Sommaren 2006 gjordes ett fynd på Irland – en gammal men väl bevarad bok med psalmer upptäcktes i en mosse av en byggnadsarbetare med sin traktorgrävare.

Vid den tiden pågick Libanonkriget mellan Israel och Hezbollah. (Min yngsta dotter – tvärt emot svenska UD:s rekommendationer – lämnade Beirut mitt i natten samtidigt som hon såg och hörde flygplatsen bombas. På småvägar kunde hon av goda vänner i säkerhet föras till Damaskus och efter många om och men flyga vidare till Sverige).

Nu efter fyra år och efter Irans presidentbesök i Libanon nyligen, talar Ahmadinejad återigen om Israels undergång. Det är känt sedan länge och uttalat att Israel ska raderas från kartan och de arabiska grannländerna samt Hamas och Hezbollah smider sina planer. Det kan mycket väl vara den beskrivning som står att läsa i Psalm 83 – Gamla testamentet – och som var en av sidorna i boken som hittades i mossen.

~~~~~~

Google arbetar tillsammans med den israeliska antikvitetsmyndigheten, Israel Antiquities Authority, för att digitalisera de 2 000 år gamla Dödahavsrullarna. Världens äldsta bibliska handskrift kommer alltså så småningom att kunna läsas online för den som är intresserad, bland annat en fullständig version av Jesajas bok.

~~~~~~

På tal om Damaskus – en stad i Syrien som är central för terrornätverk världen över. Via Damaskus levereras raketer och vapen till Hezbollah i Libanon avsedda enbart för och riktade mot Israel. Om eller när Israel utsätts för det som beskrivs i Psalm 83 är risken stor att just Damaskus vid en Israelisk försvarsattack blir den stenhop som omtalas i Jesaja 17.

~~~~~~

Det råder ett oroväckande lugn i den globala atmosfären även om en och annan raket trillar ned lite här och var i de olika regionerna, nu senast på Koreahalvön.

De komma från Öst och Väst, de komma från Syd och Nord – en gammal läsarsång som jag minns från min barndom. Mig veterligen handlade den inte om missiler och granater utan om oss människor och det är en viss skillnad, men när jag tänker efter så är skillnaden inte så stor då det är människor som trycker på knappen.

Krigets vindar hette en TV-serie som jag minns från mitten av 80-talet (det var värst vad jag börjar minnas helt plötsligt) i andravärldskrigetmiljö och anfallet mot Pearl Harbor.

Molnen på himlen är fortfarande mörka och vindarna har inte mojnat. Det kommer att bli oväder med blixtar och dunder säger jag som inte är någon profet, men om man vill se det från den ljusa sidan kan man se på fikonträdet…

”När dess kvistar begynner att få save och löven spricka ut, då veten I att sommaren är nära.” Matt 24:32

Att se Israel – från den ljusa sidan.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: