Photo Imagine

Signerat Kallberg

Posted in Media, Politik, Sverige by photoimagine on november 13, 2010

”Jan Kallberg, vars texter vi återgivit vid flera tillfällen här på PI, bjuder i dag PI:s läsare på en exklusiv text som avhandlar hans egna känslor om det svenska samhällsklimatet. Kallberg är jurist, politiskt oberoende höger och bor i Dallas, Texas och har Ph.D. Cand. i Public Affairs och M.A. Political Science, University of Texas at Dallas, JK/LL.M., Stockholms Universitet samt är tidigare reservofficer. Det är Jan Kallberg som skrivit boken “Få jobbet” som för närvarande annonseras på PI”.

Jan Kallberg skriver:

Det är oerhört farligt i en demokrati att tidningar väljer vad människor får veta. Detta av olika anledningar – vi tappar tron på rapporteringen, det ger en mängd ryktesspridning och fördomar eftersom ingen vet vad som sker och vi har inte längre en kritisk granskning av makten och hur samhället sköts.

Sverige för mig är ett land som försvarat frihet och oberoende i hundratals år.

Det har legat inbäddat i den svenska folksjälen att man skall respektera varandras åsikter och låta folk komma till tals. Det jag märkt under några decennier är att så inte längre är fallet. Det har genom politisk påverkan och illa dold påverkan skapats helt nya normer och oskrivna regler som man talar ut genom ett språk som påminner om George Orwells beskrivning av en förtryckarstat. Verkligheten får inte beskrivas som den är.

Vissa saker får inte sägas rent ut, det får inte beskrivas korrekt, man får inte fråga och inte ifrågasätta. Reaktionen mot detta kommer givetvis. Först ut var Flashback som fungerade som en ventil och nu Politiskt Inkorrekt. Om tidningarna rapporterade vad som hände istället för att indoktrinera människor skulle Politiskt Inkorrekt aldrig ha kommit till. Det hade inte funnits ett folkligt behov att få reda på vad som sker – i verkligheten.

Eftersom jag levt utomlands i över tio år har jag harmoniserats mot den världen.

Det som i Sverige inte sägs rent ut – vare sig det är korruption, missbruk av allmänna medel, falska flyktingar, illegala immigranter, våldsbrott utförda av en minoritet och gängaktiviteter – skrivs rent ut i utländsk press i den fria världen.

Det har hänt i vårt samhälle och medborgarna har rätt att veta. Om vi inte får veta är vi inte längre en demokrati.

Oavsett vad man tycker om Politiskt Inkorrekt fyller det en uppgift – att försvara friheten, rätten att yttra sig och att det demokratiska att saker som hänt rapporteras som det hände.

Vi kan inte acceptera ett samhälle där nyheterna rapporterar 82 % av verkligheten eller 73 % av verkligheten.

När Politiskt Inkorrekt uppmärksammade en artikel jag skrivit tog jag en titt på PI – och inser att detta är vad Per Gudmundson kallade Politiskt Inkorrekt för i Svenska Dagbladet – Samizdatkulturen. Samzidat var i Sovjetunionen en subkultur som spred vad som var censurerat. Politiskt Inkorrekt är kanalen där det censurerade flyter upp.

Genom att spegla hur tidningarnas och medias självcensuren är utformad blir Politisk Inkorrekt vinklat mot problemen med invandring, korruption, våldsbrott och etnisk reklassificering eftersom det är just där censuren i Sverige är som störst. Ämnen som man inte vill, får eller ”ska” tala om.

I brevväxlingen med PI nämnde jag att jag var förvånad att PI med sådan trafik inte hade mer annonser. Svaret var att annonsörer kände att de inte kunde annonsera eftersom det var så ”känsligt” att annonsera.

Stigmatisering och demonisering av dem som vågar kritisera är ett av de yttre tecknen på förtryck och att en demokrati havererar. Man gör det obekvämt att ha en åsikt.

Jag bestämde mig för att lägga in en annons för mina jobbintervjuböcker – eftersom ni som läser är vanligt folk som är intresserade att göra väl ifrån er på en anställningsintervju och ni är min målgrupp. Det är inget radikalt politiskt – enkla praktiska böcker hur man skall komma till sin rätt som människa när man söker jobb.

Om jag gör det kan ni andra som läser göra det också. Släng in en annons i Politiskt Inkorrekt för att visa att åsiktsförtryck har ingen plats i Sverige. I en demokrati får folk faktiskt tycka vad de vill.

Jan Kallberg

Källa: Politiskt Inkorrekt

Annonser

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Sanningen om samhället – 2010-11-13 EM said, on november 13, 2010 at 16:27

  […] Linking blogs (1) IMAGINE » Signerat Kallberg Retweets (3) Hide Mittswe Jan Kallberg: PI handlar om människors rätt att […]

 2. Sven Evn Froyn said, on november 13, 2010 at 18:30

  Jeg håper at Jan Kallberg tar feil. Om det bare er et fnugg av sannhet i det han skriver så vil det være en forferdelig dom over det svenske demokratiet, og hvordan det fungerer.
  I Sovjet ble representanter for ”samizdat-kulturen” erklært sinnsyke og ofte lagt inn på psykiatriske insitusjoner. Slike ting skjer tross alt ikke i Sverige.
  At Expressen, Aftonbladet og mange andre svenske aviser på politisk grunnlag går til angrep på sverigedemokratene er en del av det politiske spillet. Ingen kan klage over at politiske motstandere er uenig i egne synspunkter.
  I prinsipp må det være riktig at avisene ikke i utide henger ut spesielle etniske grupper, dvs. gruppen kan ikke holdes ansvarlig for enkeltpersoners handlinger. Den eneste modifikasjon jeg kan tenke meg er om representanter for en en eller annen gruppe begår et uforholdsmessig antall straffbare handlinger. Som for eksempel når det klarlegges at ikke-vestlige innvandrere står for 100% av overfallsvoldtektene i Oslo.
  Da vil det være i allmenhetens interesse å vite dette.
  Men jeg nekter å tro at svenske media utover et visst beskyttelseshensyn velger å skjule at gjerningsmenn eller -kvineer er av annen etnisk bakgrunn enn svensk.
  Hvorfor i all verden skulle de gjøre det?
  Dette er et følsomt område, og spørsmålet er om man egentlig har plass til konspirasjonsteorier i et såpass vanskelig terreng?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: