Photo Imagine

Polisen i Malmö

Posted in Journalistik, Media, Politik by photoimagine on november 9, 2010

är upprörd över att massmedia publicerat bild på den nu för mord och försök till mord häktade 38-åringen. Börje Sjöholm vid länskriminalpolisen säger att en fotokonfrontation med vittnen i stort sett nu är förstörd på grund av att bilden på den nu häktade mannen redan visats i media.

Chefredaktör Thomas Mattsson har publicerat bilder till och med innan häktningsförhandlingarna genomförts. Nu får han vara så vänlig att ta till sig kritiken från polis och åklagare och efter självrannsakan inse att han bidragit till att försvåra polisens utredningsarbete. Klavertramp, Mattsson!

Expressens publicering i dag, när vi berättar mer om den misstänkte Lasermannen och identifierar honom med namn och bild, kommer alldeles säkert att kritiseras av anonyma mejlare som hänvisar till ”pressetik” och ”förtal” och ”flyttade gränser”…

skriver Mattsson på sin blogg. Nu kommer också kritiken från polis och åklagare och inte endast från ”anonyma mejlare”, så det finns all anledning för chefredaktören att ta sig en funderare.

Under dagens presskonferens uppger polisen att man igår fick evakuera en närstående till den nu misstänkte, som kände sig väldigt illa till mods efter att ha bevakats intensivt av media. Ytterligare en bekant till 38-åringen har av rädsla fått flytta från sin bostad när mediapöbeln blivit för närgången och påträngande.

Vi anser att det tangerar till ofredande eller hemfridsbrott. Det gör mig ledsen och illa berörd,

säger Börje Sjöholm vid länskriminalpolisen i Skåne.

För övrigt pågår våldsbrotten och skjutningarna i Malmö och ett stort antal är ouppklarade. För många, säger Solveig Wollstad chefsåklagare.

Det finns en del att jobba med för Malmöpolisen och Mattssonexpressen har en del att lära…

DN SvD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: