Photo Imagine

SD lämnar Storkyrkan

Posted in Alliansen, Bilder, Carl Bildt, Carl XVI Gustaf, Foto, Photography, Politik by photoimagine on oktober 6, 2010

Biskop Eva Brunne deltog i en manifestation på Sergels torg i måndags mot rasism, främlingsfientlighet och mot Sverigedemokraternas intåg i riksdagen.

Hon inledde sin predikan i Storkyrkan idag med att hänvisa till just denna och andra protester runt om i landet, vilket fick en del av SD:s ledamöter att lämna kyrkan – av egen fri vilja – till mångas förtret.

Eva Brunne säger att hon inte uppfattade att måndagens manifestation var riktad mot Sverigedemokraterna…

Ingen behöver vara långsint, men när biskop Koskinen i somras klev upp på podiet och störde ett torgmöte i SD:s regi, lämnade han inte scenen frivilligt utan fick ledas bort av Säpo och inte blev det så mycket väsen av det, förutom att SD i media fick skulden för att ha attackerat biskopen.

Biskop Brunne(S) beska droppar fick bägaren att rinna över…

~~~~~~

Fler bilder från Stockholm 5 oktober 2010:

_

_

_

_

_

_

_

_


_

_

_

DN SvD SvD

Annonser

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hr Hatte said, on oktober 6, 2010 at 8:49

  Det där med att alla människor är lika värda är ett lite problematiskt område. Visst, för religiösa, läkare etc så är ju alla människor lika mycket värda och ska behandlas lika. Men om man ska flytta över samma logik på invandringspolitiken, dvs alla ska ha samma rätt att komma till Sverige, så är det i alla fall två ytterligare aspekter som bör beaktas och som gör att alla människor inte längre är lika välkomna. Det ena är vissa typer av brottslingar etc. Tycker vi tex att det är lika behjärtansvärt att ge våldtäktsmän, krigsförbrytare, maffiabossar, etc en fristad i Sverige, som tex en vanlig människa? De flesta säger nog nej. Således är alla inte lika mycket värda längre. Den andra aspekten är ju förmågan att skapa ekonomiska och andra värden för Sverige. En nyutexaminerad civilingenjör eller läkare från ett toppuniversitet i Indien, har ju mycket större chanser att bli värdefull för sverige än en analfabet som är 60 år gammal och som inte kan några språk. Igen, är båda dessa lika ”värdefulla” för Sverige. Svaret blir ju igen, nej. Så jag anser att man måste vara lite tydligare med vad man menar med ”värde” och ”värdeskapande”, annars blir det ju bara en jäkla röra av allt.

  Och vill man se tydliga exempel på människors olika ”värde” även i kyrkans värld, så är det väl bara att konstatera att en biskop tjänar bättre än en kontorsassistent.

 2. Znogge said, on oktober 6, 2010 at 21:56

  Mycket bra bilder!

 3. madonnan said, on oktober 19, 2010 at 18:45

  Oj, så många bilder du har, Imagine. Tjusigt! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: