Photo Imagine

Fredrik Reinfeldt

Posted in Alliansen, Foto, Oppositionen, Photography, Svartvitt by photoimagine on september 28, 2010

Du har sagt att du är intresserad av psykologi och att du tycker det är viktigt att lyssna och känna in omgivningen. Vad känner du då själv efter fyra år i Rosenbad? Hur har makten och härligheten påverkat dig? Känner du fortfarande ödmjukhet inför uppgiften?

Du har inte visat dig eller uttalat dig sedan valnatten. Under valrörelsen framträdde du och uppträdde som man kan förvänta sig – du debatterade och deklarerade att en fortsatt Alliansregering med egen majoritet är det bästa för Sverige. Nu blev det inte riktigt så. Hur mycket huvudbry skapade det egentligen?

Hur mår du Reinfeldt?

Så småningom ska du presentera din nya regering och vilka som ska ingå i den, vilket egentligen är av underordnad betydelse för det stora flertalet. För dig och de inblandade är det givetvis betydelsefullt och märkvärdigt, men det som borde vara mest angeläget är hur du som statsminister egentligen ser på Sveriges framtid.

Hur ser din vision ut? Har du bilden av hur du vill att det här landet ska se ut eller hur medborgarna vill att det ska se ut? Om fem, tio, femton år eller längre fram i tiden. På samma fråga svarade Peter Eriksson MP, att han ville se en utbyggd järnväg. Det är väl också en vision om än något enkelspårig, men Eriksson kanske syftade på dubbelspår och då får ju den visionen en helt annan innebörd kan tyckas.

Du bjöd in ett parti från den rödgröna sidan till samtal och genast uppstår en liten spricka i motståndarlaget som så småningom kommer att bli deras totala upplösning, men allt var nog inte ditt fel, Reinfeldt. Men hur går arbetet med att få i hop din egen minoritetsregering? Skakar det också på övre däck i Rosenbad månntro? Tänk om din egen alliansregering också spricker mitt itu – att ni inte kommer överens – vad händer då, tror du?

Vad kommer du då att säga till dina väljare?

Bättre en tunga på vågen än tala med två.

DN

SvD DN SvD

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Julia Caesar said, on september 28, 2010 at 15:07

    Skarpt skrivet och den sannaste bild av Reinfeldt jag har sett!

  2. Antonia said, on oktober 3, 2010 at 16:35

    En av de bästa bilderna på Reinfeldt.

    Det vore inte heller fel att ändra och rätta till valsystemet, så att det inte blir som nu. Trots fler röster har man en minoritet regering som får jämka.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: