Photo Imagine

Peppar peppar

Posted in Alliansen, Oppositionen, Valet 2010 by photoimagine on september 13, 2010

Vi vill inte heller ta i dem med tång,

sa Fredrik Reinfeldt lite krystat men dock inövat. Mona Sahlin applåderade och deras blickar möttes i ett samstämmigt leende.

Ovanstående citathandlade om samarbete under gårdagskvällens partiledarduell och jag utgår ifrån att med ”dem” menas de personer av kött och blod som kommer att representera Sverigedemokraterna vid ett eventuellt inträde i riksdagen efter valet. För att vara mer precis så är det nog ändå SD:s partiledare Jimmie Åkesson som avses när man säger att man inte vill ta i dem med tång.

Jag tycker det är bra att Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt har kommit till den insikten att man inte tar i någon med tång. Hur skulle det se ut om man på valnatten sträcker fram ett verktyg för att hälsa en ny partiledare välkommen in i gemenskapen.

Ett välmenat handslag är ju för oss de flesta det mest naturliga sättet att närma sig varandra på – man som kvinna – så där tycker jag nog att Mona och Fredrik har en sund inställning till hur man förhåller sig till sina medmänniskor, även om man inte i alla delar är överens om det politiska innehållet. Hur det är med de andra partiledarnas inställning till tänger eller händer gentemot SD vet jag inte, men de får väl svara för sig själva.

Däremot har samtliga gjort klart att man inte under några omständigheter kommer att öppna vägen för samarbete med Sverigedemokraterna.

”Ett minoritetsregerande med Sverigedemokraterna inne i riksdagen, det är ett läge som måste undvikas till varje pris,

säger Sahlin. Om jag varit intervjuare så hade jag bett henne förklara och utveckla vad hon menar med det, men det får väl var och en fantisera om vilket pris hon skulle vara villig att betala…

”Vi är öppna för att samarbeta med alla partier om vi får något tillbaka, men vi har inget behov av att sitta i knät eller vara kompisar med de andra partierna utan vi jobbar utifrån vår övertygelse och det vi lovat våra väljare. Vårt valmanifest med nittionio punkter är vårt kontrakt med väljarna,

säger Jimmie Åkesson.

Under Almedalsveckan i somras varifrån SVT:s Debatt sändes, sa Lars Ohly till Jimmie Åkesson att han inte vill debattera med rasister, varpå Åkesson vänder sig till Ohly och svarar att han är beredd att debattera med Ohly trots att han är kommunist.

Kanske Mona och Fredrik ändå kommer att plocka fram och försöka platta till Jimmie med det där verktyget om han kommer in i riksdagen…

Peppar peppar, ta i tång!

_

Målning av Caravaggio (1606-07)

Enligt berättelsen i Gamla Testamentet om David och Goliat så hade filistéen och jätten från Gat både svärd och spjut, kopparhjälm, benskenor, fjällpansar och en lans på sin rygg. Dessutom hade han sköldbärare som gick framför honom.

David hade en slunga och fem stenar…

~~~~~~

Jimmie Åkesson idag: Öppet brev till partiledarna för riksdagspartierna

Ohly blev först ut av partiledarna att öppna mun.

Uppdatering: Göteborg idag!

Se video!

~~~~~~

Fria Nyheter

DNSvDSydGPGPSvD

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nisse i Hökarängen said, on september 13, 2010 at 15:29

    Varje gång AFA-vänstern attackerar en SD-person får SD 1000 nya röster… ;o)

  2. VX said, on september 13, 2010 at 16:39

    En SD-person? Jag känner folk som var där. Kommunisterna diskriminerar inte.. de gav sig på flera som inte var SDare med sina vidriga megafoner och skrek dom rätt i ansiktet.
    Dom fega svinen slutade först med detta när en av dessa efter att en ensam kille bett dom ge fan i detta och dom ändå fortsatt, tillsist slog till deras megafon.. och då ropade dom efter polis.. 😀

    I kort.. vänstern är väldigt modig och totala idioter.. varför kör inte polisen bort dom?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: