Photo Imagine

Stoppa det politiska våldet

Posted in Foto, Media, Politik, Svartvitt, Sverigedemokraterna by photoimagine on september 11, 2010

Våldet mot Sverigedemokraterna måste få ett stopp. Det är inte första gången jag skriver det här. I mars överfölls en sverigedemokratisk politiker med kniv, i ett dåd som jag då hoppades var kulmen på en lågintensiv våldskampanj mot SD. I går överfölls samme sverigedemokrat igen – den här gången på ett, ofattbart nog, ännu värre och grövre sätt.

Tidigare under dagen hade en SD-manifestation bemötts av en extremt aggressiv motdemonstration, varför Malmöpolisen borde ha haft betydligt större vaksamhet. Våldet kommer inte som blixt från klar himmel. Det är en systematisk förföljelse av politiska meningsmotståndare.

Det finns inga som helst ursäkter.
Åtskilliga politiker har dragit sig tillbaks redan, skrämda till tystnad av våldsverkare. Trakasserierna är ett allvarligt hot mot demokratin. Det är ett under att ingen ännu dött.

Våldet mot SD har bemötts alldeles för slappt länge nog. Problemen är minst två.

Dels råder en förlåtande opinion mot så kallade ”antifascistiska aktivister”. Deras våld ursäktas med deras förmodat goda syfte. Men terror mot meningsmotståndare är inte gott. Det kan inte vara gott. Det går inte att ursäkta.

Dels lyckas ansvariga myndigheter inte att kontrollera våldsverkarna. Det borde inte kunna komma som en överraskning för exempelvis polisen att våldsmännen mobiliserar. Om en SD-manifestation drabbas av extremistiska motdemonstranter som skjuter raketer mot politiker, så är det väl rimligt att polisen har förhöjd beredskap och ökad övervakning runt särskilt exponerade mål – det gäller faktiskt människor! – för terrorn.

Är det en resursfråga? Lös den. Är det en ledningsfråga? Kicka de chefer som inte inser att demokratin är beroende av att de sköter sina jobb. Det finns inga ursäkter”. (Per Gudmundson)

~~~~~~

Successivt under en längre tid har både politiker och media drivit på och piskat upp stämningen mot Sverigedemokraterna, vilket också smittat av sig på våldsverkarna. Att detta ökade våld ursäktas i tron att det är något bra och tillåts av makthavarna i det här landet, i syfte att förhindra och stänga utrymmet för ett demokratiskt politiskt parti att framföra sina åsikter, speglar tydligt detta samhällets tillstånd och förfall.

Om ingenting görs nu – om Reinfeldt, Sahlin & Co fortsätter att ignorera – så bäddar det för än värre tragedier och är man då beredd att ta på sig ansvaret för det?

Att överhuvudtaget belysa problemet är ju storartat och välkomnas, Per Gudmundson!

SvD DN

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. VX said, on september 11, 2010 at 22:10

  Tror du de kommer göra något? Det enda de gör är ungefär som du säger.. De ger sitt tysta godkännande till denna förföljelse och underblåser den med sina demoniseringskampanjer.

  För samma anledning låter polisen dessa svin sabotera SDs demonstrationer och torgmöten.. man har order av politiskt tillsatta chefer att inte ingripa.

  Det känns främmande för Sverige men det är uppenbart att detta är något folk måste gå man ur hus och sköta själv.. Sluta tolerera angrepp från dessa vänsterfacister och slå tillbaka dom när de dyker upp för att bråka.. Det känns som sakt främmande, rent för jävligt, men har man något val längre? Det här kommer inte sluta av sig självt utan bara bli värre annars.

 2. Peter Jensen said, on september 12, 2010 at 19:50

  Hvor er den kraftige fordømmelse fra Alliancen, Sosserne og Vänster af den meget alvorlige politisk motiverede venstrefacistiske vold og forfølgesle mod SD politikere!!!????

  Hvis man i det politiske etablissement ikke tager skarpt afstand fra det, så støtter man det.

  Hvis man ikke vil have demokrati for alle i Sverige, så fortjener I en ulmende nazistisk modstandsbevægelse der kan finde bruge samme ubehagelige udemokratiske redskaber.

  Hvis jeres medier ikke begynder at dække de etniske kravaller, og overfald på bla. brandkåren i jeres ghettoer og I begynder at løse problemerne bliver det for sent for altid.

  Problemerne i Sverige (yderst til højre, yderst til venstre og blandt indvandrere) er meget større end i Danmark, men I lukker øjnene for det!

 3. Paul Jacobson said, on september 13, 2010 at 14:37

  Efter att ha vuxit upp i den havererade integrationens Sverige.
  Kommer det inte som en blixt från klar himmel att politisk förföljelse får äga rum.
  Vi är demokratiska tills någon tycker ”fel”, och säger någon fel kan man få böter.
  Att det kommer att bli det mest fulaste valet sedan Bush blev president råder inget tvivel om.
  Men det sociala experiment landet håller på att spricka i sömmarna.
  Snart får vi ett kvitto på vad det kostade.
  Sverige är bortom räddning…synd på ett så vackert land.
  Men Norge är fint också kan man få politisk asyl?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: