Photo Imagine

Nisse i Hökarängen

Posted in Alliansen, Foto, Journalistik, Media, Oppositionen, Sverigedemokraterna by photoimagine on september 11, 2010

behöver inför valet ta del av följande information:

När det gäller frågor som rör invandring och asyl har det alltför länge i politiken och i det offentliga samtalet rått ett öststatsliknande klimat, där den som har en kritisk hållning utifrån fakta riskerar att stämplas som psykiskt störd, företrädelsevis lidande av någon fobi som resulterar i aversioner mot främmande människor, religioner eller kulturer (xenofobi, islamofobi). Att vilja ha ett samhälle som man känner igen sig i definieras som någonting närmast patologiskt. Redan i maj 1997 slog dåvarande invandrarministern Pierre Schori i riksdagens flyktingpolitiska debatt fast kursen på regeringsnivå när han förklarade: ”Rasism och främlingsfientlighet ska kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken”. Ministern likställde den demokratiska rätten att kritisera asyl- och invandringspolitik med rasism och främlingsfientlighet, och på den vägen har det varit.

Invandringens sociala och ekonomiska verklighet finns långt bort från den politiska och mediala elit som lever i solida bostadsområden, där högavlönade umgås med likasinnade. För dem är det av större betydelse att värna sina karriärer och där ingår att demonstrera att de är goda och progressiva människor. Det är viktigare än att allsidigt rapportera om det ansvarslösa asylmottagandets kostnader och konsekvenser,

skriver GUNNAR SANDELIN, socionom, frilansjournalist och tidigare pressombudsman på Bris i en artikel från 2009-12-07 på Newsmill.

Några år tidigare skrev G Sandelin en artikel på DN Debatt om hur journalisterna mörklägger sanningen om invandringspolitiken och det är en sanning som inte längre ska eller kan undanhållas allmänheten.

Under åtta år därefter var jag reporter på Sveriges Television. Där fick jag bland annat instruktioner av en ansvarig redaktör för ett av våra största nyhetsprogram att det ska ”vara så synd om invandrarna att folk ska gråta framför teven”. För att en nyhetssändning skulle bli en ”bra show” var att det önskvärt att det fanns offer, men det var underförstått att dessa offers anspråk aldrig synades i sömmarna. Sedan dess har jag funderat över orsakerna till att de ledande opinionsbildarna har så dålig verklighetsförankring i frågan. Hur många inflytelserika journalister har haft ett längre sammanhängande arbete i den verklighet som de varje dag vinklar sina rapporter utifrån? Våra opinionsbildare lever sällan där problemen finns. Eliten av skribenter och tyckare tillhör en övre medelklass som inom sina reservat ostört kan värna om sina ideologiska konstruktioner och rynka på näsan åt enklare varelsers intolerans. På SVT kallade vi den genomsnittliga tittaren för ”Nisse i Hökarängen”. Läs hela artikeln!

DN DN DN SvD SvD

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Svante Persson said, on maj 8, 2011 at 14:34

  Någon som tror på demokrati längre i Sverige?

  I en fiktiv enkät till alla som röstade i förra valet och fick svar på vilka som röstade vad – hur skulle det se ut om man tog invandrarnas röster för sig själva och Svenskars röster för sig själva?? Gör detta för varje val sedan 1970-talet – hade i så fall inavndrarnas röst stjälpt alla val och röstat fram fel partier till makten?

  Betänk även att ingen har fått en chans att rösta för eller emot det multikulturella samhället. Att kallas sig demokrat går inte längre för att alla är så jäkla indoktrinerade med att all ifrågsättning av den misslyckade invandringen är rasism.

  Jag skulle vilja se en kalkyl över hur mycket invandrare kostar i sjukvård, skola, äldreomsorg, rättsväsende, fängelser, samt hur mycket de betalar in.

  Som sagt så är SANNINGEN den att INGEN ens visste om det Multikulturella samhället förräns decennier efter att det lanserats. Lanserats av en socialistisk totalitär diktatur.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: