Photo Imagine

Sakta gå hem genom stan

Posted in Alliansen, Oppositionen, Politik by photoimagine on augusti 26, 2010

Att kunna känna trygghet på gator och torg är en rättighet för varje medborgare i ett civiliserat samhälle. Varje medborgare är barn, ungdomar, vuxna och äldre människor. Trygghet är inte bara en rättighet – det är också en förutsättning för att var och en ska kunna röra sig fritt i ett öppet samhälle. Idag är den friheten i Sverige begränsad på grund av en utbredd rädsla för det ökade våldet.

Nu i valrörelsen så bjuder partierna och blocken över varandra för att vinna väljarnas gunst och röster den 19 september. Till varje pris – kosta vad det kosta vill – miljoner och miljarder, dina pengar, upp eller ned, fram och tillbaka, allt för att få sitta kvar vid makten eller återta den.

Butlerservice i tunnelbanan, pajaser och clowner på ålderdomshemmen eller tillåtelse fullt ut för månggifte för den som inte nöjer sig med en partner är ytterligare förslag som man tror ska attrahera väljare.

På Västerbron, i den himmelska ron…

Samtidigt som alla mer eller mindre kloka vallöften nu spottas ut likt innehållet i en gödselspridare för tillväxt och avkastning, så skjuter man i detta nu på bussar och in i restauranger, slår ned, våldtar och rånar oskyldiga kvinnor i Malmö och annorstädes. Ingen av våra makthavare höjer på ögonbrynen. Det talas inte längre om brottslighet, kriminalitet, skadegörelse, våld, mord och våldtäkter och än värre – det görs ingenting för att komma tillrätta med eländet.

Den nuvarande regeringen tillsammans med oppositionen… Är man inte villig att sätta in åtgärder eller ta krafttag mot de destruktiva elementen i samhället – kan eller vill man inte prioritera vad som behövs för att upprätthålla tryggheten för vanligt folk, unga som äldre på våra gator och torg – då är man inte värdig att förvalta det förtroende som man fått av väljarna.

Välfärd är inte bara ekonomi,vård, skola eller omsorg. Välfärd – att färdas väl genom livet är att kunna känna sig trygg – hemma, i parken eller på bussen. Politikerna tar inte brottsligheten och otryggheten på allvar och eftersom Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna inte är inbjuden till debatt så kan vi lyssna till vad han har att säga på en kort videosnutt.

Själv har jag aldrig blivit attackerad eller utsatt för hot eller våld, men det hindrar mig inte från att tycka att den här frågan om kriminalitet och brottslighet är en av de viktigaste att ta itu med för dom som ska fortsätta styra detta land.

______________

Nyligen kom Sverigedemokraternas våldtäktsrapport – ett statistiskt underlag som ska vara vägledande för att kunna angripa och motverka antalet ökade våldtäkter i Sverige. Som väntat  förfasar sig det mediala och politiska etablissemanget och avfärdar den aktuella rapporten.

Jerzy Snickesnacki, professor och brottsförnekare skickas nu fram för att konstatera att, ”…hos oss på universitetet skulle uppsatsen få betyget F, icke godkänt”. Kanske inte det mest intressanta just nu vad Snickesnacki ger för betyg på en framtagen rapport som han kallar uppsats. Däremot torde det vara synnerligen angeläget att intensivt bekämpa våldtäkterna i Sverige – landet Sverige som ligger på andra plats i världen för antalet anmälda våldtäkter.

Frågan kommer som ett brev på posten till samtliga riksdagspartier – vad har ni själva gjort och vad tänker ni göra för att komma tillrätta med våldtäkterna som de facto sker mot ett stort antal kvinnor i det här landet?

Ni betraktas därmed som medskyldiga till våldtäkt och skyddande av brottsling, då ni anser det mer angeläget att bekämpa Sverigedemokraterna än att bekämpa våldtäktsmän.

/ Rapporten och åtgärdsprogram finns att läsa här >>

PI

SvD

Annonser

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fredrik said, on augusti 26, 2010 at 11:25

  Men hallå, läs artikeln så kanske du förstår lite mer och inte bara återupprepar gamla floskler. Inte ens en gång de som är ansvariga för den redovisning av antalet våldtäkter i olika länder som du hänvisar till tror att Sverige de facto har nästan flest våldtäkter bland de undersökta länderna.

 2. photoimagine said, on augusti 26, 2010 at 11:33

  Faktum kvarstår, våldtäkter ska bekämpas – inte försvaras, Fredrik!

 3. Mats Eriksson said, on augusti 26, 2010 at 19:17

  Klara Hradilova-Selin, som på BRÅs vägnar utsetts att kommentera SDs våldtäktsrapport har offentligt deklarerat att hon är en politisk motståndare till Sverigedemokraterna bland annat genom att hon är medlem i facebook-gruppen ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack!”
  Jag tycker det är hederligt att påpeka detta, så man inte tror att det gjorts en objektiv analys.

 4. Antonia said, on augusti 28, 2010 at 16:25

  Statistik är inget exakt vetenskap. Har jobbat med det några år så jag fick en ganska bra uppfattning om det hela… Tolkningarna blir väldigt fria, beroende på vad man vill understryka.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: