Photo Imagine

En orimlig jämförelse

Posted in Islam, Politik, Sverigedemokraterna by photoimagine on augusti 18, 2010

säger statsministern och reaktionerna lät inte vänta på sig när det uppdagades att departementssekreteraren Henrik Emilsson (Expressens bild) för några år sedan jämfört islam med nazism. Om nu Emilsson uttryckt sig omdömeslöst och inte så korrekt som en del skulle vilja, så vad är problemet med det förutom att han själv troligtvis får rensa sitt skrivbord.

Att kritisera islam är känsligt och tabu. Mer än något annat. Statsministerns ryggmärgsreflex bekräftar detta när han  omedelbart uttalar sig tillrättavisande om den opolitiskt tillsatte sekreteraren.

Ingen skugga får falla på islam för då kan det gå riktigt illa för Reinfeldt, Sahlin & co som lovat evig trohet i Sverige med islam – dess seder och bruk.

Den stora skuggan – det stora hotet – kan vara på väg in i riksdagen efter den 19 september och då kommer de som lovat trohet näst intill betraktas som otrogna och det kan bestraffa sig. Det gäller att hålla sig väl med islam…

Så sent som i mars i år konstaterade Emilsson i sin blogg, apropå en tv-debatt mellan riksdagspartierna och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson:

Debatten blir onekligen intressantare av att Sverigedemokraterna är med.

Det är nog fler som tycker, så vad är det för konstigt med det?

Vad är mest bekymmersamt – konsekvenserna av islams utbredning i samhället eller mörkläggningen, hyschandet och försvar av en destruktiv våldsideologi som inte är i harmoni med västerländskt demokratitänkande?

När jag tänker efter så dras paralleller – ända upp i riksdagshuset – mellan ett parti som visserligen är något mindre i omfång än islam, men som där emot i större omfång allt som oftast jämförs med nazism.

En orimlig jämförelse, Reinfeldt?

Expr, SvD, Expr

Annonser

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. VX said, on augusti 18, 2010 at 15:27

  Det är en fullkomligt korrekt jämförelse och här trodde man att det rådde yttrandefrihet??

  Om koranen kräver saker såsom dödandet av otrogna (vilket den ju gör) så hur kan en utövare av den INTE vara ond? Muslimer som inte följer koranen är självklart inte utövare av Islam och kan såklart vara ”goda”.. Men dessa är just de ”förvirrade” som han nämnde.

 2. Jenny said, on augusti 18, 2010 at 16:02

  Det här med mörkläggning gillar jag inte, oavsett vem eller vilka som stoppar huvudet i sanden. Tydlighet och ärlighet är något folk förtjänar, och då måste alla få ha rätt att yttra sig, det är ju det yttrandefriheten handlar om i vårt demokratiska samhälle…

 3. vinterbadaren said, on augusti 18, 2010 at 16:29

  Emilsson har helt rätt. Islam kan knappast klassificeras som en religion utan snarare som en totalitär fascistisk ideologi med världsherravälde som mål, kryddat med en gnutta religion stulet från judendomen och kristendomen.

  Islam är inte kompatibelt med ett modernt civiliserat västerländskt samhälle!

 4. Sture said, on augusti 18, 2010 at 18:25

  Förhoppningsvis kan Henrik Emilsson få ett jobb hos ett vettigare parti efter 19 september…

 5. Znogge said, on augusti 18, 2010 at 18:53

  Det är väldigt olika vilka religioner man kan kritisera… Sedan är det viktigt att man skiljer på vad som är religion och vad vissa tillåter sig göra i religionens namn…

 6. Bertil said, on augusti 18, 2010 at 19:00

  Koranen har hundratals verser, vilka uttrycker gränslöst hat mot oliktänkande. Även tiotals som kräver förtryck och etnisk rensning av ickemuslimer. Man uppmanar till evig kamp för att etablera ett globalt kalifat m.m. Dagligen agerar Islams följeslagare efter dessa order som man anser komma direkt från en övernaturlig varelse.
  Skulle nazismen vara ok och rumsren om Hitler påstod att han fick order av gud?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: