Photo Imagine

Gotland – ett paradis för alla?

Posted in Almedalen, Bilder, Foto, Koskinen, Littorin, Photography, Politik, Religion, Sverigedemokraterna by photoimagine on juli 10, 2010

_

Politikerveckan i Almedalen – paradiset där det under en vecka lovas guld och gröna skogar och nästan ett evigt liv om man röstar på rätt parti. Statsministern låter numera som en predikant som basunerar ut sitt budskap till massan om frälsning och himmelska höjder efter den 19 september – om han får din röst vill säga. Oppositionsledaren lovar nästan det dubbla…

I staden kan man känna doften av brända mandlar, men också lukten av brända tusenlappar som gick upp i rök på Hamnplan – ett hundra tusen, närmare bestämt. Fy på sig, Fi! Å andra sidan har pengar i sig inte något värde, men kanske det man får för slantarna… Uppståndelsen och hänförelsen som pågår innanför ringmuren under denna vecka i det sommarljuva Visby ser inga gränser.

En kyrkans man vid namn Lennart Koskinen som är biskop i Visby stift, kom på något ostadiga ben och stirrig blick upp på det lilla podiet under en debatt mellan en representant från vardera Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

Han ville inte att Sverigedemokraterna skulle ha plats intill Svenska kyrkans tält eftersom kyrkans logotype om allas lika värde skulle kunna förväxlas med SD:s främlingsfientlighet som utropades från högtalarna, enligt biskopen.

I den lokala Gotlandstidningen kunde man läsa att Sverigedemokraterna attackerat Koskinen – och enligt honom själv – av SD:s gorillor, men ska sanningen fram var det en ganska storvuxen Säpokille som lugnt uppmanade biskopen att kliva ned och inte störa debatten. Platsen för övrigt var anvisad av polisen – precis som för alla andra som vill framföra sitt budskap – men detta kunde inte Koskinen riktigt ta till sig. Video

Möten mellan människor är inte att förringa…

~~~~~~~~

En annan spännande tilldragelse var ett seminarium på Strand Hotel där Robert Spencer från USA, framstående islamexpert och författare, föreläste om temat ”Islam and the Jihad against Europe”. Sverigedemokraterna som anordnat seminariet hade inbjudit flera representanter som förespråkar islams utbredning i Sverige att komma till tals och debattera med Spencer. Även om ingen av de inbjudna kom, så var intresset för seminariet stort, salen var fullsatt och det gavs möjlighet att ställa frågor efter föreläsningen. Noteras kan att en person på första raden bland publiken överlämnade till föredragshållaren en ask Islamofobil, varefter han lämnade salen. Så kan man också debattera eller uttrycka sin åsikt om man så vill. Yttrandefriheten har inga gränser i en väl utvecklad demokrati.

~~~~~~~~

Sveriges Televisions programdirektör Jan Axelsson bekräftar att SD och Jimmie Åkesson inte kommer att bjudas in vare sig till slutdebatten inför valet eller partiledarutfrågningarna, så i detta fallet gäller inte de demokratiska spelreglerna. Kanske makthavarna och PK-eliten kunde bjudas på en förpackning Rasismin mot svenskfientlighet att ta vid behov. (Bilden till höger är från måndagens Debatt med Janne Josefsson i Visby).

För vissa blev inte Almedalen och Visby något paradis. Trots solen och värmen blev det i stället en ännu hetare plats så långt från himmelen man kan komma för en annan SOL, Sven Otto Littorin. I alla fall kanske han upplevde det så.

Om nu biskopen i Visby stift klev upp på den lilla scenen på Hamnplan och fördömde SD – om än för en kort stund – för att de stod för nära kyrkans tält, så finns det nu möjlighet att också kliva upp på Almedalens stora scen så här sista dan för att citera Bibelns ord att ”…med den dom vi dömer kommer vi själva att bli dömda”, på tal om anklagelsen och domen från Aftonbladet mot fd arbetsmarknadsministern.


SvD

DN

Annonser

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kia said, on juli 10, 2010 at 21:10

  Vackra bilder på Raukar, himmel, hav och Visby stad!
  Vet inte vad det blivit av Almedals veckan, men det påminner om Kiviks marknad.
  – Koskinen kanske kan returneras tillbaka till Finland? Jag såg och hörde eländet, att han inte skäms människan.

 2. Lena said, on juli 11, 2010 at 0:25

  Jag vet inte om det beror på att jag har sommarlov och hinner titta på TV och läsa tidningar, men allt du berättar om har faktiskt upprört mig på olika sätt.

 3. Lillasyster Kanin said, on juli 12, 2010 at 7:58

  Aha, bilder från En annan del av Visby. 😉

 4. Jenny said, on juli 16, 2010 at 16:28

  Jag är nästan så ointresserad som det bara går av politikerveckan, även fast jag är aktiv medlem i ett parti själv, men om sommaren vill jag slippa måsten och tråkigheter så långt jag kan (att bli arg på politiker varje dag är inte sunt heller). Härliga foton har du valt hur som helst. Gotland ÄR ett paradis, åtminstone i min värld. Har många underbara minnen därifrån. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: