Photo Imagine

Kritiskt i Mellersta Östern

Posted in Bilder, Foto, Israel, Palestina, Photography by photoimagine on juni 30, 2010

skriver Carl Bildt på sin blogg Alla Dessa Dagar. Ni som följer utvecklingen kan konstatera att konflikten trappas upp allt mer och läget i Mellanöstern som det ser ut idag pekar inte mot en fredlig uppgörelse.

Israel lever under hotet från Iran att utplånas och det återstår att se om Israel med uppbackning av USA – i förebyggande syfte – kommer att slå ut Irans kärnvapenanläggningar för att förhindra att det uttalade hotet förverkligas.

Lägg därtill att Hezbollah i södra Libanon med ett stort antal raketer avsedda för Israel också utgör ett hot. Uppstår raketbeskjutningar därifrån förvärras konflikten ytterligare och kan bli den stora urladdningen. Eftersom Syrien förser Hizbollah med vapen så ligger Damaskus riktigt illa till…

Omvärldens ensidiga fördömanden av Israel; de som ifrågasätter landets existens kommer att bäva då Israel i stället utvidgar sina gränser vid en eventuell sammandrabbning. Eftersom fred inte har kunnat uppnås genom dialog och samförstånd så verkar det som att krig är sista utvägen för fred i Mellersta Östern…

Annonser

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Jenny said, on juli 1, 2010 at 13:03

    Krig är aldrig okaj, anser jag. Oavsett vem som startar det eller varför. Problemet är att många nationer (eller folkslag för den delen) är tjurskalliga, egoistiska och ser inte längre än näsan räcker, och när de sedan möter en annan sådan nation då blir det krock. Såklart. Hoppas på fredlig lösning. Det får vara nog med dödande.

  2. photoimagine said, on juli 1, 2010 at 22:39

    Håller med dig, Jenny. ”Det får vara nog med dödandet” – så ock i Sverige.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: