Photo Imagine

För känsliga tittare och besökare

Posted in Bilder, Foto, Photography, Sverige by photoimagine on juni 12, 2010

På den här bloggen vajar den svenska fanan varje dag!

Europadomstolen beslutade förra året att italienska skolor bör ta bort de krucifix som finns där. Anledningen var en mamma som kämpat för att hennes barn skulle få ha en skolmiljö utan religiösa symboler, och nu varnar ett antal juristprofessorer för att den här domen också kan tvinga Sverige att ta bort korset ur sin flagga.

Politiker och makthavare som styr det här landet kommer inte att opponera sig nämnvärt eftersom Sverige är ett föregångsland i att avveckla allt som kan kallas traditioner och kulturarv. Både Reinfeldt och Sahlin som utger sig för och säger sig vilja vara Sveriges företrädare, förnekar både vår historia och framtid och det kan förklara varför de båda för mig framstår som vilsna och till synes i ett allt mer verklighetsfrånvänt tillstånd.

Har svårt att tro att gemene man som vuxit upp med den blågula flaggan idag skulle ha problem med det gula korset som störande eller outhärdligt religiöst. Flaggan ses nog av de flesta som en nationalsymbol, med undantag för de svenskfientliga…

Expressen

Läs också här >>

Annonser

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Maria said, on juni 12, 2010 at 9:08

  Visst är den svenska flaggan otroligt vacker. Undrar när en politiker med självklart patos ska intaga den svenska politiska scenen och få det självklara att låta självklart d v s att det genuint svenska är värt att räddas och bejakas. Andra länder är helt klart före oss här, jag väntar på en sådan person som äntrar scenen och drar massorna med sig till skillnad från dagens hukande hycklare.

 2. Lena said, on juni 12, 2010 at 9:47

  Den domen skapade bara större invandrarhat och rädsla i Italien.

  Detta katolska land borde självklart få ha krucifix i klassrummen, även om alla inte är troende katoliker.
  Jag hade en väninna där (dessvärre dog hon i bröstcancer) som var religionslärare. Och jag vet genom henne hur den domen togs emot av vanliga italienare.

  Den katolska tron är synlig överallt i Italien, inte bara i klassrummen. Krucifix finns i affärer, i bilar, i hemmen ja där du är, om du är där.

  Tag seden dit du kommer!

 3. Jenny said, on juni 12, 2010 at 11:53

  Jag tycker det är ganska fånigt, flaggan är en flagga. Att ha Jesus i skolan är en sak, men det är väldigt många länder som har kors på sina flaggor, det skulle inte gå bra för dem att byta flagga hux flux. För övrigt håller jag med Lena om att domen nog bara skapar större hat mot de som inte har ”den normala religionen och ursprunget”. Fast jag tillhör å andra sidan dem som vill ha skolavslutningar i kyrkan.

 4. Kia said, on juni 12, 2010 at 14:07

  Får jag ha kvar mitt blonda hår tror ni? / Kia

 5. madonnan said, on juni 18, 2010 at 21:10

  Det är viktigt att bevara ett kulturarv, oberoende av olika religioner. Klart att man inte behöver konvertera, men om man åker till ett annat land borde man nog acceptera och respektera den kulturen… Man har ju valt att bo där!

  Ha det bra, Imagine

 6. Antonia said, on augusti 7, 2010 at 18:17

  Så patetisk att ens komma på såna tankar. Det finns alltid några som ska leta knölar på det mest släta strukturen också.
  Visst är det en kors på flaggan, men jag har aldrig sett det så.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: