Photo Imagine

Israel

Posted in Bilder, Foto, Israel, Palestina, Photography by photoimagine on juni 4, 2010

tänker inte släppa igenom några fartyg till Gaza. Alla kommer att inspekteras och föras till Israel. Det sade den israeliske premiärministern Benjamin Netanjahu sent på torsdagskvällen vid ett möte med det inre kabinettet. Netanjahu refererade till faktum att de irländska fartyget ”Rachel Corrie” med nya demonstranter närmar sig östra Medelhavet och väntas nå kusten utanför Gaza om senast några dygn.

Någon timme före ministermötet bombades sydvästra Israel. Tre raketer slog ner nära städerna Ashkelon och Sderot. Raketerna avlossades från Gazaremsan. En fjärde raket slog ner i Gaza i stället för i Israel. Ingen kom till skada vid angreppen.

USA:s vicepresident Joe Biden har som kontrast till USA:s president Barack Obama just betonat att Israel har all rätt i världen att borda fartyg som man misstänker har med sig vapenlaster till Hamas i Gaza. Under ett TV-tal i onsdags riktade Netanjahu skarp kritik mot de stater som försökt undergräva Israels säkerhet.

Han anklagade andra för hycklande kritik mot Israel. Han påminde dem om att de skulle tänka på ett annat sätt den dagen de själva utsätts för systematisk terror. (Dick Haas)

DN

DN

SvD

Annonser

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Arvid said, on juni 4, 2010 at 4:57

  Raketerna flög efter israels angrepp, såvida du inte lever i något parallell universum. Det är lättare att följa nyhetsflödet om man tittar på artikeldatumen.

 2. photoimagine said, on juni 4, 2010 at 8:20

  Någon timme före ministermötet bombades sydvästra Israel. Tre raketer slog ner nära städerna Ashkelon och Sderot sent i går kväll torsdag den 3 juni, men den nyheten kommer inte från svensk media och har således ingenting med artikeldatum att göra.
  Finns bara ett universum såvitt jag vet Arvid, men välkommen till bloggen!

 3. Visionären said, on juni 4, 2010 at 22:17

  Tack photoimagine, för ditt stöd på Calle Bildts blogg. En bild säger mer än tusen ord är ju talesättet som både Du och jag delar, det är jag övertygad om. Särskilt när jag tittar på Dina enastående bilder på denna blogg, som så tydligt ger mig svaret på frågan varför livet är värt att leva.

  Bästa hälsningar.

  V

  PS. Istället för Calle Bildts blogg har jag nu valt Din som en av mina Favoriter.

 4. photoimagine said, on juni 4, 2010 at 22:32

  Tack för det V och kul att du kikade in här. Har tidigare läst dina kommentarer på CB och fått uppfattningen att du är en sansad och klok person och sådana behövs verkligen i dessa tider. I alla dessa dagar…

  Ha det gott!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: