Photo Imagine

Mellan alla fågelbilder

Posted in Ågesta, Bilder, Fåglar, Foto, Natur by photoimagine on april 25, 2010

kan det vara klokt att också kolla in människorna i vårt mänskliga Sverige.

Anders Jacobsson – författare till bl a Suneböckerna har nu blivit tillrättavisad och attackerad av en av många hysteriskt politiskt korrekta åsiktspoliser som lägger den blöta filten över allt och alla som…ja, jag vet inte vad!

Ni kan läsa själva på Newsmill och Expressen vad det hela handlar om.

Kusiner i ruiner – rubriken på ytterligare en artikel i Expressen av Gunilla Brodrej. Samtliga kommentarer till artikeln som inte hade rätt åsikt raderades. Ingen blev kvar och kommentarsfunktionen stängdes av!

_____

Skator brukar starta dagen ungefär en halvtimme före soluppgång, varierande efter årstid. Under timmen före solnedgång närmar sig skator mer och mer sin sovplats, som de kort därefter intar. Skatan lever i två olika samhällsformer. Under häckningstiden lever paren ensamma i sina revir, medan icke häckande skator sluter sig samman i grupper. På vintern bildar skator flockar på från ett dussin upp till några hundra fåglar. Under vårvintern kan man ibland se stora antal skator samlade på särskilda platser, där de utför spelhandlingar som höga hopp med utspärrade stjärtar och kraxande. Dessa sammankomster, som ibland kallas skatriksdag, tros vara en form av gemensamt parningsspel. (Wikipedia)

Skatan

Med mänskliga drag

Eller tvärtom

Annonser

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Anonym said, on april 25, 2010 at 18:58

  En väldigt stilig fågel!
  Lena

 2. Munin said, on april 26, 2010 at 8:05

  Tyvärr är det mer och mer vanligt att man inte får utrycka sin åsikt i dagens samhälle, jag har själv råkat ut för det flera gånger trots att mina åsikter inte har varit fulla med personangrepp och dylikt. Media har helt enkelt valt att antingen inte godkänna mina åsikter eller helt sonika raderat det jag skrivit efter någon timme.

  För övrigt en mycket fin bild på en mycket fin fågel imagine! Önskar dig en bra dag 🙂

 3. Jenny said, on april 26, 2010 at 13:26

  Tänk, det hade jag inte en susning om. Om skatan alltså. Vaken håller de mig sommarhalvåret, men fina är de att titta på ändå.

 4. Kia said, on april 26, 2010 at 18:54

  Jag älskar skatan, Pica pica på latin.Den är så vacker i sin svart vita skrud, och ditt fotografi är så fint. Vad glad jag blev!

  Jag delar min gröt och mitt kött med dem.Dröjer det mellan gångerna sitter de utanför och skäller på mig.De skrattar, pratar, skriker och ibland lever de rövare. Det är oftast riktat som varning åt mig ,om någon av grannarnas katter är på gång att för att gå in till mig.

 5. Kia said, on april 26, 2010 at 19:12

  Rättning i ledet!
  – Känns det som ibland, yttrandefrihet endast för de invigda?

 6. […] Mellan alla fågelbilder Imagine […]

 7. Johan said, on april 30, 2010 at 17:55

  ”Barnen” är nästan uteslutande ungdomar 16-19 år, muslimska ungdomar som fungerar likt ankare för resten av sin släkt. Väl hemmastadda i en svensk kommun dyker familjen upp som av ett trollslag. Allmänna Arvsfonden har tidigare studerat fenomenet med ensamkommande barn, bland slutsatserna återfinns följande citat:”Utsattheten bottnar framför allt i att de allt som oftast inte söker sig bort från hemlandet av egen vilja utan beslutet fattas av kvarvarande vuxna, närmare av den egna familjen.””Ofta har dessa ungdomar stora krav på sig från familjen i hemlandet, eftersom de förväntas att lyckas snabbt i det nya landet och sedan hjälpa de kvarvarande.”Om lagen skulle följas skulle ensamkommande inte få något uppehållstillstånd i Sverige, utan de skulle återbördas till sina föräldrar i hemlandet. Nu har inte lagen ändrats, utan det har istället uppstått någon form av praxis som är direkt lagvidrig. Sverige har skrivit under barnkonventionen och i den kan vi läsa att varje barn har rätt att växa upp i sitt hemland med sina föräldrar. Att säga ja till ”ensamkommande barn” innebär i praktiken att man beviljar tillstånd till det fyrdubbla antalet människor, minst! För kommunen blir det extra kostsamt eftersom det inte betalas ut någon ersättning för anhöriginvandrare. De ”ensamkommande barnen” kommer främst ifrån Irak, Somalia och Afghanistan, vilket innebär att de anhöriga saknar kvalifikationer och språkkunskaper för att kunna jobba i Sverige på lång tid eller i vissa fall aldrig någonsin. Varför får vi inte debattera invandringen? Varken kostnader runt invandring eller de problem som finns runt invandringen. Däremot debatteras kostnader för sjukskrivna och arbetslösa och dess antal redovisas i nyheterna regelbundet. Men alla kostnader runt invandring är tabu trots att de tar en mycket större del av våra skattemedel och utgör en enorm kostnad för samhället.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: