Photo Imagine

Barnhem

Posted in Alliansen, Bilder, Foto, Politik by photoimagine on mars 25, 2010

12.09 [Kommentar från BenkeBenke: ] Lägger ni förslaget för att stjäla SD:s röster?

12:10 Tobias Billström: Regeringen är faktiskt rätt ointresserad av vad SD tycker. För oss är det här dels en fråga om omsorgen om barnen och dels logistiken (bristen på platser för de som HAR asylskäl) som är anledningen till det här förslaget.

12:11 [Kommentar från LindaLinda: ] Gör ni så här för att vi inte kan ta emot fler ensamkommande barn?

12:12 Tobias Billström: Nej, vi har en skyldighet att pröva alla ansökningar om asyl som lämnas in i Sverige. Men minderåriga som fått avslag på sin ansökan ska återvända till sitt hemland. Ska detta fungera krävs det en mottagande part i hemlandet och det är här omsorgscentra-tanken kommer in i bilden.

Ovanstående är ett kort utdrag från chatten Tobias Billström hade med Aftonbladets läsare nu på lunchtid, angående ett nyuppkommet förslag från regeringen att bekosta flyktingbarnhem i det ursprungliga hemlandet för dom som inte har asylskäl.

Att inte ta debatten eller att ta debatten med Sverigedemokraterna har nu i stället blivit att ta förslag på lösningar som SD har framfört och göra det till sina egna. Denna anmärkning på grund av Billströms chattsvar på frågan om förslaget läggs för att stjäla SD:s röster: ”Regeringen är faktiskt rätt ointresserad av vad SD tycker…”.

Inlägget är egentligen en fortsättning på det förra där jag antyder att det finns en stor osäkerhet i rädslan hur man från de etablerade partierna ska förhålla sig till Sverigedemokraterna. Egentligen spelar det ingen roll varifrån bra förslag och lösningar kommer, men just det här exemplet om flyktingbarn visar med all tydlighet hur makten och demokratin fungerar – eller inte fungerar i dagens Sverige.

Att äta korven och samtidigt ha den kvar.

Makten alltså.

SvD

DN

Åkesson(SD) vs Federlay(C) i P1 idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: