Photo Imagine

Europe – the final countdown?

Posted in Bilder, EU, Foto, Medvedev, Påven, Politik, Religion by photoimagine on november 18, 2009

enhetsmynt Det här testmyntet för en förenad framtida världsvaluta, hade den ryske presidenten Dmitrij Medvedev med sig i fickan till G8-mötet som hölls i Italien i somras och som han stolt visade upp för de andra regeringscheferna.

Ryssland och Kina har länge varit förespråkare för en ny världsvaluta och den är i så fall nödvändig om makthavarnas mål är att förena hela världen i politisk och kulturell mångfald.

En ny ekonomisk världsordning, ett världspolitiskt styre och alla religioner under samma tak – sida vid sida – styrd från Vatikanen, önskar sig Påven som ser ut att vara väldigt engagerad också i den jordiska maktens boningar.

Varken påven eller den ryska björnen somnade in efter Berlinmurens eller Sovjetunionens fall, även om vi kanske trodde det. Nej, sanningen är nog snarare att dom aldrig slumrat in. Det var nödvändigt att muren föll för att öppna upp och ge förutsättningarna för en annan världsordning och en global union som skulle förena mångfalden.

Att förena kulturell och religiös mångfald låter väl inte så dumt, med tanke på hur det ser ut i världen med finanskriser, stora klimathot, krig mm – men å andra sidan kan kriser och oro i världen vara nödvändigt och ett medel för stora omdaningar, om nu detta är syftet. Därmed inte sagt att klimathot och finanskris är påhittat…

All denna förändring pågår i världen utan att vi tänker på det, men frågan är om det blivit bättre. Kommer en ny världsvaluta att skapa fred på jorden – eller en ny president i USA? Europeiska Unionen som vi tillhör är på väg att bli en ny supermakt – och sen då?

Att koncentrera makten, att stifta lagar för mer kontroll och säkerhet – kommer det att skapa fred på jorden? Berlinmurens fall var en av orsakerna till att det ”kalla kriget” tog slut, men hur ser det ut så här tjugo år senare?

VärldsvalutaxVi lever absolut inte i en trygg värld, men kanske att vi invaggas i den tron att vi gör det. I vårt grannskap, i stan eller i byn och i vårt samhälle kan vi leva ganska lugnt och fridfullt trots allt, men i det stora hela är jorden ingen fredlig planet att bo på.

Vi lever också i en spännande tid, full av upplevelser och erfarenheter i vår egen vardag – i vår verklighet – som kan och bör uppväga allt det som till synes är mörkt och destruktivt, men på en skala – var befinner vi oss – i tiden…

För flera tusen år sedan levde ett folk som började bygga ett torn – i sitt högmod och i sin egen förträfflighet skulle de bevisa att de av egen kraft skulle kunna nå ända upp till himlen. Bygget av Babels torn misslyckades och Gud lät folket spridas ut över världen varpå de utvecklade egna språk och upprättade länder med egna gränser, vilket skulle vara Guds avsikter för att uppfylla och befolka hela jorden.

Parlamentsbyggnaden i Strasbourg som invigdes i december 2000 har fått sin utformning efter den holländske 1500-talskonstnären Pieter Brüghels målning ”Babels torn”, från just berättelsen i Gamla testamentet. En journalist i Strasbourg lär ha frågat en EU-tjänsteman varför man använt sig av Babels torn. Han fick då till svar: ”Vad de misslyckades att fullborda för 3000 år sedan – det skall vi i Europa avsluta nu!”

De tolv stjärnorna är också hämtade från Bibeln: ”Och ett stort tecken visade sig i himmelen: där syntes en kvinna, som hade solen till sin klädnad och månen under sina fötter, och en krans av tolv stjärnor på sitt huvud”. Upp 12.

Även om Sverige är ett sekulariserat land och att vi kanske bygger vidare på Babels torn, så är det fortfarande fritt – om man är intresserad – att reflektera över de gamla profeternas beskrivningar som kanske sträcker sig ända in i vår tid – och lite till.

Alldeles snart kommer en EU-president att utses – likaså en EU-utrikesminister ”unionens höga representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik”, som jag gissar kommer ha ett stort engagemang och inflytande i Mellanösternkonflikten bland annat. Denna post innehas för närvarande av Javier Solana, arkitekten till EU:s utrikes- och säkerhetspolitik, (tidigare Nato-chef) som kommer att lämna för annat uppdrag – om han nu inte ångrar sig, vill säga.

Den här mannen, ”Vicarius Christi” – en självpåtagen titel – gnuggar händerna, och vi får nog se mer av honom på den världsliga scenen, och såsom ”ställföreträdare” har han då mycket att leva upp till med sin allt mer utökade makt. Benedictus och hans företrädare har alla gjort anspråk på att inneha det där vikariatet – självpåtaget eller ej.

Enligt den heliga skrift ska Ordinarien återkomma till jorden så småningom och då kanske inte ens en timanställning är aktuell – att hoppa in extra är nog vid den tiden uteslutet för vilken påve det än må vara.

En affisch togs fram för länge sedan av EG:s råd för kulturellt samarbete, med texten: ”Europa: Många språk, en röst.” Den uppmärksamme kan lägga märke till lyftkranen bakom tornet vilket indikerar att bygget fortskrider.

Att fullborda byggandet av Babels torn…

En liten betraktelse över politik och religion i ändens tid.

SvD, SvD, SvD, DN

.  .  .

Annonser

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Axel Saggenstråhle af Hornäs said, on maj 5, 2010 at 16:00

    Detta är föga förvånande med tanke på att Påven är Antikrist (och därmed egentligen dyrkar Satan). Så är det också Djävulens plan att förslava hela mänskligheten under en världsregering, mer om detta kan man läsa i Uppenbarelseboken.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: