Photo Imagine

Tystnaden är bruten

Posted in Bilder, Foto, Fotografi, Politik, Sverige by photoimagine on oktober 19, 2009

_MG_5732x

partiledare_1050080l

(Bild på partiledarna från AB)

IMG_6287xx

Idag publicerades i Aftonbladet en artikel (rubriken satt av AB) av Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, och den har fått både politiker och mediafolk att darra i knävecken. Nu har hela etablissemanget enat sig och ser på Jimmie Åkesson som deras gemensamma fiende.

Som motvikt menar också andra som uttalat sig – inte bara nu utan också under många år – att både makthavarna och journalisterna inte har velat belysa de problem som uppstått på grund av en misslyckad integration och invandringspolitik.

Ulf Nilsson, en legendarisk journalist på Expressen skriver idag på Newsmill och ger, en från hans perspektiv en intressant läsning om det som alltid varit i dunkel och lika känsligt att tala om, nämligen problem som kan uppkomma när kulturskillnader blir för stora.

Jimmie Åkesson har skrivit ytterligare en artikel på Newsmill i kväll.

Av det som nu händer i vårt samhälle kan man dra slutsatsen att både makthavare och media i många stycken bestämt vad vi medborgare ska tycka och tänka – nu verkar det som att tystnaden är bruten – av kommentarerna i samband med det som nu publiceras i media kan man utläsa vad många har tänkt och nu uttalar.

I bloggosfären är energin påtaglig som den inte tidigare varit. Kanske det politiska etablissemanget börjar inse att det är nog säkrast att lyssna och ta medborgarna och väljarna på allvar och lyfta upp de viktiga frågorna – i annat fall kanske man riskerar att inte få vara kvar i korridorerna, och för mediaeliten gäller det att inte blåsa upp sig för mycket – då kan man som en ballong spricka.

Nu får Aftonbladet representera all media, men det tål dom säkert.

Makthavare – det är bara att gilla läget.

Varför sitta i varandras knän och stänga ute motståndaren – ta debatten!

SvD

__________________

Annonser

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Danne said, on oktober 20, 2009 at 0:05

  äntligen…

 2. Andre said, on oktober 20, 2009 at 0:13

  Åkesson is right, something must be done now, not when it is to late, the Muslims have to respect and obey the Swedish laws and that is why they came to Sweden in the first place right? maybe not maybe their immigration is a planed plot to infiltrate and take over the world, if they like their Muslim laws and culture so much they do not have to change ours right, all they have to do is going back to their Muslim countries where they came from, this subject has nothing to do with resist, it is the realty and if we do not act now then we will be sorry, you think the Nazis was bad which they were but his is worse then your worst nightmare. one day you wake up and it will be to late to act.

 3. Jenny said, on oktober 20, 2009 at 0:59

  Sant som det var sagt. Utan debatt, ingen demokrati.

 4. Il Padre said, on oktober 20, 2009 at 5:17

  Vanligt folks befogade oro skall tas på allvar! Jag förstår inte hur etablerade politiska partier vågar stänga av öron och ögon och vägra diskutera inget utöver vad de själva bestämt sig för just nu är politiskt korrekt! Ser vi det här filmklippet från muslimska protester mot Geert Wilders Londonbesök, lyssnar och läser banderollerna som proklamerar ”Sharia är lösningen” och ”Sharia kommer att erövra Europa” finns det orsak att göra mer än höja på ögonbrynen – http://www.youtube.com/watch?v=det7TUsLy8U&feature=player_embedded

 5. karpstryparn said, on oktober 20, 2009 at 16:12

  Åkesson har rätt på alla punkter i artikeln från igår, finns ingenting som tyder på något annat, särskilt inte som Fria Nyheter idag har publicerat en artikel där alla de fakta som Åkesson stöder sig på radas upp.
  Länken till artikeln finns näst längst ner på mitt inlägg om det hela från idag.

  http://www.karpstryparn.wordpress.com

 6. Olbap said, on oktober 21, 2009 at 9:23

  De främsta källorna till islams sanna natur är de senare surorna (det vill säga, de sista som nedtecknades rent kronologiskt, de som med andra ord skrevs ner efter att Muhammed erövrat Mecka) i koranen, samt först och främst de traditioner om Muhammeds egna ord som nedtecknades i de s.k. Haditherna (de skrevs ner i de två seklerna efter Muhammeds död, de styr en muslims vardag och liv in i detalj, de är MINST lika viktiga som Koranen), varav de främsta är Sahih Bukhari och Sahih Muslim. Där finns bland annat att läsa: ”På domens dag ska stenarna och träden tala och säga: o muslim, en jude gömmer sig bakom mig – döda honom!”.
  Det var inspelningar av dessa verser från Sahih Bukhari som såldes på Södermalmsmoskén för några år sedan. Dessa ord skrevs ner sisådär 1200 år innan staten Israel existerade.

 7. […] fakta har jag hämtat ifrån en utav kommentarerna till det inlägg som finns på http://www.photoimagine.wordpress.com/2009/10/19/tystnaden-ar-bruten […]

 8. Lasse said, on oktober 22, 2009 at 11:46

  Fredens religion
  Koranen
  Koranen

  [4:15] OM NÅGON av era kvinnor begår en grovt oanständig handling, tillkalla då fyra bland dem av er som har bevittnat handlingen, och om de vittnar [att de har sett den], stäng då in henne i hennes hem till dess döden befriar henne eller Gud visar henne en väg.

 9. kerstin said, on oktober 24, 2009 at 11:08

  Ja så sant, makthavarna måste lyssna på oss.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: