Photo Imagine

Barack eller Vita Huset

Posted in Barack Obama, Bilder, Foto, Livet, Tankar by photoimagine on december 26, 2008

2009

”Det är som en film…” säger man hänfört i USA om och efter valet av den tillträdande presidenten.

För ett år sedan skrev jag om att inte veta – ett nytt år, ett oskrivet blad som, när vi ser tillbaka under 2008 har fyllts med berättelser om både det ena och det andra. Både bra och mindre bra upplevelser och händelser – nära och långt borta – som påverkat oss på ett eller annat sätt. Precis så är det nog för de flesta skulle jag tro.

För vissa av er kanske året kan sammanfattas på en enda sida, för andra behövs en sida för varje dag och för några av er kanske inte ens en tjock bok räcker till för allt det som hänt 2008.

Precis som i december förra året står vi inför ett nytt år – ett oskrivet blad, eller…

Oavsett om vi genom våra val och beslut kan påverka våra liv i en viss riktning, inbillar jag mig att historiens skeende i stora stycken har sin gång och att vi inte kan påverka allt. En insikt som blivit allt klarare under året. Det innebär inte att vi ska slå oss till ro – vi fortsätter att lära oss hur vi bäst kan forma våra liv och planeten vi bor på och hoppas på och inser att vi ändå är en del av ett större sammanhang. Så tror jag.

obama

Som sagt –  i USA ställs höga förväntningar på Barack Obama – att han ska förändra, rädda,  inte bara landet i väster utan resten av världen och ställa allt tillrätta. Hans egen ambition är att bli något av en världsledare i samarbete med andra länders mäktiga inom regeringar och religioner, så kraven och förväntningarna på denne man och en blivande president är större än hos någon tidigare.

När troende säger att vi människor är skapade av Gud till hans avbild, kontrar icketroende med att vi människor har skapat Gud. Oavsett hur det är med den saken betraktar många Barack Obama som en gud, en messias som givit stora löften till hela världen om förändring och han kommer därför att ha mycket att leva upp till – denne man.

Hur tillståndet i världen kommer att utveckla sig – vilka förändringar som eventuellt kommer att ske – inom ett år eller fyra år…det kommer att visa sig. Kanske kommer Barack Obama att genomföra flera av de förändringar som han lovat. Kanske kommer han att hyllas som en frälsare för världen och då kommer stora människomassor att jubla – och upphöja honom till skyarna…

…men har inte profeterna sagt att gossebarnet som föddes i Bethlehem ska komma ned från skyarna med makt och härlighet för att ingripa när alla vänt sig emot och är beredda att förgöra Israel…eller kommer du Obama att fixa även Mellanösternkonflikten…

Ett par skor storlek 44 fick symbolisera missnöjet för George Bush i slutet av hans presidentperiod. Obama måste förverkliga sitt budskap Yes we can…!

Om inte kommer Vita Huset, symbolen för världens mäktigaste land att förvandlas till en barack…

vita-huset

Vi kommer att se den nye presidenten få allt större makt och inflytande i hela världen genom hans aktiva strategi för globalt samarbete och det är ju positivt och förhoppningsfullt, men hans anhängare bör stödja honom som deras president i första hand och inte upphöja honom till en gud – för det är han inte och kommer heller inte att bli. Tro mig.

”Det är som en film…” och kanske ligger det något i det man säger där borta i amerikat – men vem är i så fall regissören…?

Detta inlägg var inte tänkt att bli vare sig politiskt eller religiöst utan speglar bara mitt intresse och lite funderingar kring händelser i nutid runt om i världen. En ny president som utmanar och säger sig representera  förändring kommer att tillträda i början på nästa år. Det blir intressant och under de närmaste åren kommer vi att bli ögonvittnen till spännande och dramatiska avsnitt och händelser i filmen om historien. I direktsändning.

När Barack Obama valdes till president 2008 så uppfattades det som en stor händelse i USA och övriga världen.

En ännu större händelse var att en ny stjärna föddes samma år…

Den snygga killen på den övre bilden.

(Bilderna på Barack Obama och Vita Huset är hämtade från annat arkiv)
Annonser

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Josef Boberg said, on december 28, 2008 at 15:21

  Gott slut – och Gott Nytt År !

 2. znogge said, on december 28, 2008 at 16:07

  Oskrivna bld är alltid intressanta!
  Ha det gott i dag!

 3. Birgitta Alvskogen said, on december 29, 2008 at 22:03

  Finurligt Imagine!
  Gillar ditt inlägg, verkligen
  🙂

 4. rormok said, on december 30, 2008 at 19:59

  Väl skrivet.
  Det bästa/sämsta med nyårsafton är väl det att man inte vet vad som komma skall.
  Och hur tråkigt vore det inte, om man visste.
  Ett gott nytt år önskas du av mig.
  😆

 5. Lena Johansson said, on december 30, 2008 at 20:24

  Gott Nytt År!
  Jag fann din blogg i år och blir glad av och finner nöje i dina bilder och dina texter. Tack för att du delar med dig av allt arbete med kameran och datorn.
  Obama, ja – jag håller just på att läsa hans självbiografi skriven 1995. Han skulle kunna leva på sitt författarskap, hoppas att något av hans goda, mänskliga författarjag kommer presidentrollen till godo.. Vi får se!

 6. photoimagine said, on januari 1, 2009 at 0:49

  Josef, Znogge, Birgitta, Rormok o Lena:

  Tack till er för kommentarerna!

 7. Isabelle « IMAGINE said, on maj 4, 2011 at 8:57

  […] Storebrorsan finner ni här  >> […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: